Kysymys:
Kahvimylly vs. maustemylly - Mikä ero on?
Burhan Khalid
2016-03-13 16:29:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä eroa on tyypillisellä maustemyllyllä ja erikoistuneella kahvimyllyllä?

Onko jotain, joka vaikuttaa nimenomaan kahvin laatuun?

Selventääkseni olen puhutaan terällä olevista sähköhiomakoneista, jotain tällaista:

enter image description here

Kolme vastused:
MTSan
2016-03-13 18:19:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

(Huomaa: Voit luokitella kahvin maustoksi yleisestä näkökulmasta.)

Luulen mainitsevasi kahvimyllyt. Tällöin suurin ero on jauhimien kanavien koko. Esim. mustapippurimyllyssä kanavien keskimääräinen halkaisija on hieman leveämpi kuin mustapippurien keskimääräinen halkaisija.

Tämä halkaisija on kuitenkin paljon kapeampi kahvipapujen kohdalla. Joten et voi jauhaa kahvia pippurimyllyssä tehokkaasti, koska pavut eivät mahdu kanaviin.

Yhteenveto: oikea jauhin sopivalle mausteelle.


Kun Burhan on lisännyt kuvan Luulen, että minun pitäisi tehdä painos tähän vastaukseen.

Tätä hiomakonetta kutsutaan terämyllyksi. Näiden tärkein haittapuoli on, että perusteita ei jauheta tasaisesti prosessin jälkeen. Kun terät leikkaavat pavut satunnaisesti, jotkut niistä voivat pysyä ehjinä sivuilla.

Burr-jauhimilla ei ole tätä mahdollisuutta. Kaikilla jauhetuilla kappaleilla on suurin tilavuus prosessin jälkeen.

Muuten en voi ajatella eroa. Älä kuitenkaan käytä samaa hiomakonetta molemmille. Et halua, että kahvisi aromi sekoittuu mausteisiin ja yrtteihin. :)

Olet oikeassa aromiosassa (ei ajatellut sitä rehellisesti). Kiitos päivityksestä.
LifeBeyondTheClouds
2016-03-18 09:17:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni sinun pitäisi hankkia oma kahvimylly. Ihmiset, jotka valmistavat manuaalisia hiomakoneita / elektronisia hiomakoneita, valmistavat sen tähän tarkoitukseen. Tai muuten voit saada epäjohdonmukaisen jauhatuksen.

Lisäksi kahvimyllyn jauhatusasetuksen tyypin muuttaminen on paljon helpompaa. Jos sinusta tuntuu ranskalaiselta puristimelta ja sinusta tuntuu, että jauhatuksesi on liian hieno, muuta vain asetus mielesi mukaan.

Näin voit kokeilla erilaisia ​​jauhoja. Kuulin, että erilaiset jauhat vaikuttavat kahvin makuun. Kuten liian hienoista syistä, jotka menevät ranskalaiseen lehdistösi.

user5236
2018-02-02 23:55:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Maustemyllyt, kuten kuvassa, käyttävät pyörivää terää eivätkä oikeastaan ​​jauhaa mitään. He pilkkovat tavaraa - ja melko epätasaisesti siinä.

Se toimii tarpeeksi hyvin useimmille mausteille. Mutta kahvin laatu on hyvin herkkä jauhatuslaadulle, ts. Kuinka tasaisesti se jauhetaan ja minkä kokoiset hiukkaset lopulta ovat. Laadukkaissa kahvimyllyissä käytetään purseita , jotka sopivat läheisesti &in säädettäviin jauhatuspintoihin. Burr-jauhimet tuottavat paljon tasaisempaa, korkealaatuisempaa jauhettua kahvia. Jos et maistele paljon eroa ja et näe mistä on kyse, sinulla ei ole paljon tarvetta kalliille myllylle.

Voit kokeilla maistella muutama kuppi kahvi, joka on valmistettu hyvässä kahvilassa (ei tyypillinen ketju) ja jossa käytetään huippuluokan hiomakoneita.

Jos maussa on kuitenkin wow-tekijä .. kannattaa harkita jonkinlaisen sorahiomakoneen ostamista. Mikä voi lisätä jopa 1000 dollaria tai enemmän vuodessa. Joten mahdollisuus valmistaa laadukkaampaa kahvia kotona pienellä osalla hinnasta alkaa näyttää houkuttelevalta, ja 50 dollarin sorahiomakone voi olla todella edullinen.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...