Kysymys:
Kuinka minun pitäisi tehdä useita eriä nopeasti mokapannulla?
Cascabel
2015-02-19 06:55:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tein äskettäin kolme erää peräkkäin mokapannulla (vietnamilaiseen kahvijäätelöön!). Tein parhaani käsitelläksesi asioita märällä rätillä vielä kuumana, mutta se oli silti hieman tuskaa ja vähän hidasta. Voinko tehdä mitään muuta nopeuttaakseni asioita tai helpottaakseni niitä? Onko turvallista juoda vettä vain sen yli, jotta se jäähtyy kokonaan?

Täynnä vaaraa! Yksi tapa nopeuttaa on [keittää vesi esisekoittamalla tässä vastauksessa ehdotettua] (http://coffee.stackexchange.com/a/130/262), mutta muuten en ole keksinyt hyvää tapaa paitsi käyttää isompi moka potti; toivottavasti jollakin muulla on parempia ideoita.
Käsittele märällä rätillä vielä kuumana? Jos puhut kuumien materiaalien käsittelystä eikä palamisesta, käytä sen sijaan kuivaa rättiä! Vesi johtaa lämpöä hyvin.
@Ludwik Tarkoituksena on, että vedellä on suuri lämpökapasiteetti, joten viileällä tai huoneenlämpöisellä vedellä kostutettu riepu riittää jäähdyttämään asioita tarpeeksi käsittelemään. Kuiva rätti eristää sinut hetkeksi ... ja sitten vain kuumenee ja jatka kuumana. (Sivuhuomautus: vesi on itse asiassa huono lämmönjohdin, huonompi kuin esimerkiksi lasi. Se on yleensä melko hyvä lämmönsiirrossa konvektion, ei johtumisen vuoksi. Ja jos se on jo kuuma, se siirtää paljon lämpöä johtumisen kautta lämpökapasiteetti, ei johtokyky.)
@Jefromi No, sinulla on selvästikin selvitetty, vain halusit olla turvallisella puolella;)
üks vastaus:
fredley
2015-02-19 16:49:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näin teen:

  • Keitä vedenkeitin niin paljon vettä kuin tarvitset kaikille
  • Täytä pesuallas kylmällä vedellä
  • Tee kahvipannustasi normaalisti: käytä kiehuvaa vettä
  • Kun olet tehnyt kahvin ja kaatanut sen, upota potti kylmävesialtaaseen
  • Sen pitäisi jäähtyä muutamassa sekunnissa, jolloin voit irrottaa sen, puhdistaa sen ja nollata (se auttaa, jos sinulla on toinen pesuallas puhdistuksen suorittamiseksi)
  • Täytä kahvilla / kiehuvalla vedellä uudelleen ja toista, kunnes kaikilla on kahvia
Joten mitään ongelmia järkyttää sitä kaikella kylmällä vedellä? Mahtava!
@Jefromi AFAIK Aluminiumilla ei pitäisi olla mitään ongelmaa karkaistua näin.
Teen myös tämän, eikä toistaiseksi ole ongelmia alumiinipannun kanssa. Mutta on silti helpompaa käyttää vain isompaa pottia, tai se on mukava tekosyy saada uusi :)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...