Kysymys:
Onko vanhan kahvin keittäminen turvallista?
Mikael Dúi Bolinder
2015-01-28 22:46:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Löysin 10 vuotta vanhan kahvipaketin. Onko sen valmistaminen turvallista? Vai pitäisikö minun hankkia uusi?

Oliko se sinetöity vai avattu? Onko se jyväinen tai haudutettu?
Hän sanoi paketin, joka tarkoittaa "haudutettua".
Voisi olla turvallista. Mutta miksi haluat :)
mielenkiintoista on, että vastaava kysymys esitettiin jonkin aikaa sitten ruoanlaittoon SE Seasoned Advice. Paljon vastauksia, mutta kenelläkään ei ole lopullista tietoa vaaratasoista, vain paljon keskustelua laadusta: http://cooking.stackexchange.com/questions/29992/unroasted-coffee-beans-in-the-pantry-several-years -vanha-paisti-nakata tai muu-u
Se voi vahingoittaa makuhermojasi pysyvästi. : D
Neljä vastused:
qedk
2015-01-28 23:15:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos se on jääkaapissa, se kestää vähintään viikon, kunhan et ole lypsnyt sitä. Jäähdyttämättömänä en luottaisi siihen yli päivään. Kahvi on huono kasvualusta, ja sen pitäisi aloittaa seuraavaksi paras steriili, mutta jopa peitettynä se alkaa homehtua. Ilmeisesti, jos lisäät meijeriä, olet tekemisissä tuon meijerin säilyvyysajan kanssa, eikä se ole lainkaan kovin pitkä.

Ensinnäkin, onko ideasi menemästä huonoon, että se on hauska maku ja ei ole niin tuore kuin aikaisemmin, vai onko se, että se todella maistuu ikään kuin se olisi pilalla? Kyllä, kahvi voi menettää makua, mutta se ei todellakaan ole pilaantunut tai vaarallinen juoda.

Kun kahvisi avataan ja siihen lisätään happea, säilyvyysaika alkaa tikittää. Kahvin säilyttäminen kuumissa, kosteissa tai auringonvalossa pahentaa tilannetta. Paras tapa pitää kahvi tuoreena on säilyttää se ilmatiiviissä astiassa, joka pysyy viileänä - mutta ei jääkaapissa.

Ostatko yleensä kahvijauheen sinulle? Kun paljon suurempi kahvin pinta-ala joutuu kosketuksiin hapen kanssa, nämä jauheet ovat vanhentuneet paljon nopeammin kuin kokonaiset pavut. Suosittelen panostamista käsi- tai sähkömyllyyn, jotta voit kokea itse jauhettujen pavujen tuoreen maun ja aromin.

Kun kahvi menee huonoksi, se voi muuttua katkeraksi ja jopa hiutaleeksi. Jokainen papu reagoi eri tavalla hapettumiseen. Jos alat huomata, että asiantuntevasti paahdetut pavut menettävät laatua ja yleistä yumminessia, saattaa olla aika ostaa tuoreita papuja. Etkö löydä upeaa, tuoretta kahvia? Kirjoitin siitä oppaan.

Riippumatta siitä, mitä teet, et voi saada tuoretta makua takaisin, kun se on jättänyt pavun. Tärkeintä on pitää se lukittuna tiukasti. Kuitenkin, jos olet todellinen kahvin ystävä, se ei välttämättä istu tarpeeksi kauan edes ajatella huonon menemistä. Muista vain tämä nyrkkisääntö: noin kaksi viikkoa paahtamisen jälkeen kahvi alkaa hajota.

Suljen tämän kysymyksen sanoin "liian leveä", mutta sitten.

Lähde: http://www.coffeebrewguides.com/ ja https://cooking.stackexchange.com/

Michelle
2016-11-19 22:57:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokeilin sitä 2-vuotiailla papuilla, joita ei jauhettu ja joita säilytettiin alkuperäisessä astiassaan (ei täysin suljettuna ...) ja viileässä, pimeässä kaapissa. Se ei maistu niin tuoreelta, mutta se ei todellakaan maistu huonosti. Viimein koko kupin siitä. Käytin ranskalaista puristinta kokeillaksesi sitä. Toivottavasti tämä auttaa ketään siellä, joka haluaa käyttää vanhoja kahvipapujaan, kuten minä!

Aaron Wallach
2016-11-21 18:29:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuiva paahdettu kahvipapu ei ole suuri riski homeelle tai muille ilmassa oleville taudinaiheuttajille. Luonnossa tapahtuva hapettuminen heikentää kuitenkin pavun laatua ja makua. Joten vaikka se voi olla turvallista, että papua pidettiin pakkauksessa 10 vuotta, välttäisin sen kuluttamista.

Ecnerwal
2017-02-13 07:44:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suljettu pakkaus on täysin turvallinen valmistaa. Pakkauksesta riippuen se voi olla huomattavasti huonompi kuin tuore kahvi, mutta silloin "tuore" suljettu, kaupallisesti pakattu kahvi (usein kuukausia vanha) ei ole "tuoretta" samassa mielessä kuin paikallisen paahtimosi paperipussi. on "tuore", joten harkitse mihin sitä verrataan. Metallikalvo- tai tölkkipakkaus on melko läpäisemätöntä happea ja kosteutta vastaan, joten "ikääntymisen" nopeus vähenee tehokkaasti; muovipakkaus ilman metallikalvokerroksia olisi alttiimpi näyttämään ikävaikutuksia. Avattu tai rei'itetty paketti ikääntyy myös huonosti.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...