Kysymys:
Milloin ja miten minun pitäisi puhdistaa mokkalasi?
fredley
2015-01-28 15:49:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän mokka-astiaa säännöllisesti kahvin valmistamiseen, ja olen kuullut, että eri ihmiset kertovat minulle sen puhdistamisesta. Yksimielisyys näyttää siltä, ​​että minun ei pitäisi koskaan puhdistaa sitä saippualla, vain huuhtele se lämpimällä / kuumalla vedellä, mutta jotkut ihmiset vaativat, että sitä ei pitäisi koskaan puhdistaa!

Minkä mokan ruukkujen puhdistuksen tulisi olla?

Neljä vastused:
Robert Cartaino
2015-01-28 22:43:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos lopetat mokkaruukun pesemisen kokonaan, näet potin sisäosiin jäämien kertymisen monista aikaisemmista kuppeista, jotka levittävät niiden erityisiä öljyjä pintaan. Tämän "mausteen" sanotaan suojaavan hautumista mahdollisilta aromeilta, joita potin paljas metalli saattaa antaa.

Voidaanko tämä vaikutus kvantifioida havaittavissa olevilla makuun liittyvillä eroilla, en näe mitään syytä erota perinteistä; se on kunniamerkki ja merkki hyvin käytetystä potista. Ainakin säästät itsellesi paljon vaivaa, kun joudut puhdistamaan sen joka kerta. Voit varmasti puhdistaa ulkopuolella sopivalla puhdistusaineella, jos patina ei ole mieleisesi, mutta minä vain huuhdelen sisäpuolen kuumalla vedellä. Nestemäisillä pesuaineilla on tapa antaa oma maku, ja astianpesukoneet voivat nopeasti hapettaa alumiiniruukut, kuten Bialetti.

Jos olet liian laiska huuhtelemaan perusteellisesti kuumalla vedellä (kuten joskus olen), voit aina ajaa potin liedellä tavalliseen tapaan, mutta ilman kahvia, vain vettä. Tämä saa kaikki pinnat hyviksi ja liotetaan kuumaan suodatettuun veteen muutaman minuutin ajan. Sitten vain kaada se pois ja huuhtele kaikki osat ja kuivaa tavalliseen tapaan.
Orange Pukeko
2016-08-01 03:54:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten Robert selitti, jäännöksen, joka kertyy puhdistamattomasta tiukasti, katsotaan yleensä lisäävän makua. Tämä on kuitenkin aina henkilökohtainen valinta. Henkilökohtaisesti huuhdot potin kuumalla vedellä heti sen jälkeen kun kaadan kahvin. Tämä poistaa jäännöksen "pahimman" estämättä öljyjen kertymistä ajan myötä.

Pitkään varastoituna kannattaa ehkä puhdistaa kattila vielä hieman. Veden keittäminen moka-potin läpi ilman kahvia on tapa edetä. Toistat tämän prosessin useita kertoja, kunnes olet varma, että ulos tuleva vesi on vain vettä, jonka jälkeen on hyvä kuivata kattila niin paljon kuin voit. Tähän sisältyy alemman puoliskon jättäminen liedelle pienen veden kanssa, kunnes se on kaikki haihtunut. Tämä estää homeen kasvun, koska tämä on todennäköisin paikka homeen kasvulle.

Pitkäaikaista varastointia varten pyyhitään yläosa paperipyyhkeellä ja huuhdellaan, koska jäännös pysyy märkä pitkään ja haluaisin laittaa sen pois ennen sitä (kuten sanot, laita se kuivaksi).
Geremia
2020-05-07 04:53:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit käyttää mietoa saippuaa ( Bialetti mainitsee tämän) öljyjen poistamiseksi, mikä ajan myötä hiiltä ja antaa huonon maun.

Sinun tulisi myös (sanoa , viikoittain) poista suodatin mokan yläosasta ja puhdista hiiltynyt rasva; vrt. tämä video sisältää ohjeet tiivisteen ja ylemmän suodattimen irrottamiseen.

Edoardo
2017-04-29 21:17:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huuhtele vain makealla vedellä, ei tarvitse lämmintä eikä saippuaa, kuten sanoit. Erittäin tärkeää, anna sen jäähtyä itsestään ennen pesemistä ja kiinnitä huomiota siihen, ettet hiero poistoventtiiliä kankaalla - jotta venttiili ei juutuisi, välttää vain kätesi poistamalla kahvijäämät varovasti kumirenkaiden ympäriltä ja - erittäin tärkeää - ruuvilanka.

Tätä teen ... toisaalta, hyvällä ystäväni on vanha kupin kokoinen bialetti - perinteinen, ei fiammetta tai vastaava, ja jotkut aika sitten tein kahvia minulle, kysyin: "Kuinka ihmeessä tämä kahvi on niin hyvää, minun ei edes lähesty tätä laatua, se on melkein espresso", hän sanoi minulle: "Katso, minä en ' älä pese sitä, annan sen jäähtyä vanhan kahvin sisällä ja puhdistan sen ilman vettä juuri ennen uuden panoksen valmistamista ... sinun on kuitenkin tehtävä kahvia joka päivä "Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...