Kysymys:
Kuinka pikakahvi valmistetaan?
Shokhet
2015-02-10 08:36:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ymmärrän kahvinvalmistuksen perusprosessin (korjatut pavut >> paahdetut >> jauhetut >> keitetyt), mutta en ymmärrä miten pikakahvi valmistetaan.

Mitä tarkalleen tehdään eri tavalla? Missä prosessin vaiheessa pikakahvi eroaa "oikeasta" kahvista?

Jatkokysymys (odottaa vastauksia täältä): Voiko pikakahvia luoda kotona?
Joo. Edellyttäen, että haluat maksaa pakastekuivauslaitteiden ostamisen kustannuksella huonoa kahvia.
üks vastaus:
Patrick Sebastien
2015-02-10 10:14:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka pikakahvi valmistetaan tehtaalla:

  1. kahvipavut paahdetaan
  2. ne jauhetaan erittäin hienoksi (0,5 mm - 1,1 halkaisija mm)
  3. Jauhettu kahvi sekoitetaan veden kanssa suodatuspylväissä, joiden lämpötila on 155–180 astetta. Tämä on uuttoprosessi.
  4. Tämä seos väkevöidään ja / tai kuivataan vakuumihaihdutus-, pakastekuivaus- tai sumukuivausmenetelmillä.

Tämän tulos on mitä saat kaupasta.

Jotkut pikakahvit (mielestäni Starbucks Via on tällä tavalla, mutta ei Nescafé, joka on tiiviste, kuten vastauksessasi kuvataan) ovat itse asiassa vain kahvipapuja, jotka on jauhettu tarpeeksi hienoksi, että hiukkasten pavut ovat aineita (melko varma, että se on tekninen termi ... ) liukenee kuumaan veteen. Tai niin minulle on kerrottu. [viite Tarvitaan]
@SamWhited Erittäin hienoksi jauhettu kahvi ei koskaan liukene kokonaan kuumaan veteen. Ajattele turkkilaista kahvia. Sinulla on vielä jauhoja jäljellä alareunassa. Tämä johtuu siitä, että kahvipavuissa on liukenematonta orgaanista ainetta. Jos pystyt kuitenkin todistamaan minun olevan väärässä, olen iloinen nähdessäni sen.
En ole eri mieltä; Luulen, että siksi näillä kahvilla on öljyinen rakenne (liukenemattomat palat).
Olen myös väärässä; Minulle on juuri kerrottu, että jotkut toimivat tällä tavoin (erityisesti Via, joka ei näytä olevan tiivistekiteitä)
https://fi.wikipedia.org/wiki/Instant_coffee: "Pikakahvin tuotantoprosessin pääasiallinen sivutuote on käytetty kahvijauhe. Tätä jauhetta voidaan käyttää biomassana, esimerkiksi valmistusprosessissa käytetyn lämmön tuottamiseen. Noin 2 kertaa käytetyn kahvijauheen massa muodostuu kullekin liukoisen kahvin määrälle. "


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...