Kysymys:
Onko tavallista laittaa hunajaa kahviin?
Ryan Smith
2016-08-10 16:45:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuulin ranskalaisista ja bulgarialaisista ihmisistä, että ihmiset käyttävät joskus hunajaa makeuttamaan kahvia (enimmäkseen vanhemmat ihmiset).

Onko joissakin kulttuureissa yleistä käyttää hunajaa? Vai tekevätkö sitä vain jotkut henkilöt?

Kaksi vastused:
Eric Platon
2016-08-11 04:02:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vahvistan MT Sanin kannan saatavuudesta. Sokerista on tullut hyödyke, mutta aiemmin se oli ylellisyystuote. Tämä ylellinen ominaisuus säilyy huippuluokan ruokosokerissa jne.

Aiemmin ihmiset joko eivät tiedä jauhesokerista tai heillä ei ole varaa siihen. He käyttivät sen sijaan hunajaa, vaahterasiirappia tai muita paikallisesti (niin halvempia) saatavilla olevia makeutusaineita. Tämä tapa säilyy joillekin ihmisille, yleensä vanhemmille, koska he ovat alkaneet nuoruudessaan, ja siitä tuli heidän henkilökohtainen norminsa.

Mielenkiintoista on, että hunaja voi olla nykyään kalliimpaa kuin sokeri. Sokeri on nyt merkittävä hyödyke, ja hinta on todella "suunniteltu". Hunaja on alhaisempi ja sen hinnat ovat suhteellisen korkeat. Mutta nyt myös vanhuksilla voi olla paremmat tulot.

Muuten, tässä ei ole lainauksia. Tämä on sukulaisteni henkilökohtainen havainto ja rinnakkainen juurisikurin kanssa, joka korvasi alun perin kahvia joidenkin maiden "köyhemmillä" alueilla, ja tapana on, vaikka alueet eivät ehkä ole enää "köyhempiä".

Yksi täydellinen esimerkki on Dostojevskin "Huono kansa" vuodelta 1846: "Osoitin hänet tuolille (se oli tarpeeksi rappeutunut, mutta minulla ei ollut muuta), ja pyysin häntä nauttimaan lasillisen teetä. Tähän hän hämärtyi - melko pitkään hän epäili, mutta pitkään hän hyväksyi tarjouksen. Seuraavaksi hän oli juonut teetä ilman sokeria ja uudisti tekosyynsä, mutta vaatin sokeria. Pitkän vastustuksen ja monien kieltäytymisten jälkeen hän suostui ota pieni, mutta vain pienin mahdollinen möykky; minkä jälkeen hän vakuutti minulle, että hänen teensä oli täysin makea. Mihin nöyryyden syvyyteen köyhyys voi vähentää ihmistä! "
MTSan
2016-08-10 20:11:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katso tämä tarina esimerkkinä. Oletan, että se oli yleistä, kun puhdistettu sokeri oli vähemmän saatavilla.

Uskon silti, että se on henkilökohtainen valinta ja yhtä pätevä kuin mikä tahansa muu maku, kuten karamelli tai suklaa. Olen tavannut muutaman (mutta ei niin monen) ihmisen, joka mieluummin käyttää kahviaan hunajalla muiden makeutusaineiden sijaan.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...