Kysymys:
Vaaleat aineet, jotka tarttuvat paahdettuihin kahvipavuihin
hardmath
2015-04-01 17:54:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eräästä äskettäisestä ostosmatkasta ostin Ruandasta paikallisesti paahdettuja papuja, joihin oli merkitty "Karenge".

Aromi on herkullinen, mutta pussia avatessani huomasin heti vaalean aineen tarttuvan kiinni paahdettujen papujen halkeamat (napsauta lähikuvaa napsauttamalla):

Karenge beans from Rwanda

Jauhettaessa vaaleat väriset läiskät ovat havaittavissa niiden kontrastissa tummat kahvijauheet.

Mikä tämä vaalea aine on, ja johtuuko sen läsnäolo pikakuvakkeista kahvin tuotannossa tai jalostuksessa?

En tiedä ymmärränkö sinut oikein. En tiedä, millaisia ​​tietoja * Ehdotettu muokkaus -valintaikkuna * näyttää. Ehkä sinun on vaihdettava vertailutyyppien välillä nähdäksesi, mikä on muuttunut. Arvostan, että hyväksyt sen joka tapauksessa. Ehdotan kuvan koon muokkaamista (aina käyttämällä sisäänrakennettua [imgurin pikkutoimintoa] (http://meta.stackexchange.com/a/108821/286950)) joka kerta, kun näen suuren kuvan. Isojen kuvien ongelmana on tiedostokoko, ergo sivun latausaika. Koska kuvan koon muuttaminen tekee joskus sisällöstä luettavissa olevan, linkin aina täysikokoiseen kuvaan.
@Alex: Okei, pikkukuva latautuu nopeammin, todennäköisesti esp. hyödyllinen mobiilialustoille. Ja lähikuva akanoista säilyy (jopa parannettu) täysikokoisena versiona.
Kaksi vastused:
Suspended User
2015-04-01 21:55:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näet todennäköisesti kahvikirsikan hopeannahan. Vihreillä kahvipavuilla ennen paahtamista hopeanahka on yleensä ehjä / kiinnittynyt. Kun papu laajenee paahtamisen aikana ja hopeanahka kuivuu, se yleensä irtoaa. Osa paahtamisprosessista on jonkinlainen sekoitus ja ilmavirta tämän akanan poistamiseksi. Paahtotasosta ja muista mekaanisista tekijöistä riippuen hopeanahka voidaan poistaa enemmän tai vähemmän. Kevyemmällä paahdetulla, pienemmällä paisuntakahvilla voit usein nähdä hopeanahkaa palan sauman varrella. Jotkut käsittelymenetelmät ennen paahtamista poistavat myös vähemmän hopeanahkaa, erityisesti "kuivakäsitelty" kahvi on yleensä pörröisempää paahdettaessa ja saattaa tarvita pidemmän ajan sekoittamista tai pienempiä paistieriä akanan poistamiseksi.

Monet kevyemmistä paistini saavat hieman enemmän akanoita kuin haluaisin. Kuten useimmat kahviin liittyvät asiat, löydätkin erilaisia ​​mielipiteitä siitä, kuinka paljon se vaikuttaa makuun.

Eric Platon
2015-04-01 20:47:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedätkö, onko pavut "pesty" ("märkä prosessi")?

Valkoisen osan kanssa ei pitäisi olla mitään ongelmaa. Tämä on tyypillistä pestyille kahvipapuille (verrattuna "luonnollisiin" papuihin, joita ei ole pesty, ja sama osa on silloin mustaa).

Myös jauhoja käytettäessä syntyy akanoita se vaikuttaa lopullisen juoman makuun. Tämän pitäisi olla vaaleat pilkut, jotka olet huomannut. Vaikka osa akanasta on väistämätöntä, voit yrittää poistaa niin paljon kuin mahdollista parempien tulosten saavuttamiseksi. Rehut ovat syy siihen, miksi hyvä mylly voi olla tärkeä.

En tiedä, ovatko ne "pestyjä", mutta koska paahtimo on paikallista, voin kysyä heiltä (nyt kun olet täyttänyt minut) kuulostamatta typerältä. Olen nähnyt tämän muiden kokopaputuotteiden kanssa, mutta nyt minulla on paikka kysyä sellaisista asioista!
Hahaha, oikeinkirjoituksen piru tässä :-)
"Nano-paahdetun" eräni mukana toimitetussa etiketissä lukee "märkäprosessi", jonka minulle koittaa, on sama kuin "pesty". Hyvä diagnoosi!
Kiitos palautteesta. En tiennyt tätä terminologiaa. Lisätty vastaukseen lukemisen helpottamiseksi.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...