Kysymys:
Onko mahdollista erottaa kofeiini normaalista kahvista?
Maciej Piechotka
2016-06-22 05:08:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Unohdin siirron aikana, mikä purkki jauhettua kahvia on kofeiiniton - yleensä viittaan heihin paikkansa mukaan. Voinko tehdä testin kotona selvittääksesi mikä purkki on minkä tyyppinen kahvi?

Markkinoilla oli joitain testiliuskoja, mutta en ole varma, ovatko ne vielä saatavilla. Voisit lähettää kahvin laboratorioon, mutta testi olisi enemmän kuin kahvia.
Kaksi vastused:
Ecnerwal
2016-06-22 05:36:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vain "Panosta potti ja katso, herättääkö se sinut aamulla vai ei." En voi ajatella muuta testiä, joka olisi käytännöllinen kotona.

Muut käytännön ratkaisut -

  • Sekoita niitä ja pidä puolikahvia, kunnes ostat uuden kahvia.

  • Osta vain uusi kahvi, ikään kuin se olisi unohdettu.

  • Ja ehkä merkitse astiat jollakin tavalla.

    Muuton kokonaiskustannuksissa se on pieni kustannus.

"Ja ehkä merkitse säiliöt jollakin tavalla." nyt kerrot minulle;) Suunnittelin tehdä sen, mutta unohdin sen koko liiketalouden aikana.
Olisin ajatellut, että annoksen ja maun pitäisi toimia, jos olet perehtynyt kahviin, jota pidät.
Maku on epäluotettava, jos paisti on sama. Vaikutus (tai sen puuttuminen) yli tunnin ajan on luotettavampi indikaattorina.
Q määrittää jauhetun kahvin, niin monta tuntia on jo kulunut. * Jos * ostat nimellisesti saman kahvin, kofeiinia tai muuta, jauhat saman, niin kyllä. Mutta ei-kofeiinittomia vaihtoehtoja on paljon enemmän, joten jos olet valinnut suosikkisi siellä, sinulla ei ole paljon mahdollisuuksia saada se kofeiinittomaksi. Harvinaisissa tapauksissa, kun jään kofeiiniton, minulla on tapana mennä lempeämmälle maulle ja kevyemmälle paistille, jotta voisin kertoa silmällä (plus kofeiinia on melkein aina pidetty liian kauan talossani)
MTSan
2016-06-22 13:29:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämän empiirisen näytön mukaan vain kaksi kahdeksasta ihmisestä tunnistaa kofeiinin oikein. Ei akateeminen tutkimus, mutta silti osoittaa, että et löydä sitä makuun, mielestäni.

Muussa tapauksessa sinun tulisi valmistaa kuppi ja mennä kofeiinitesteisiin. Silti nämä raidat maksavat todennäköisesti enemmän kuin muutama purkki kahvia.

Se on mielenkiintoista, mutta heidän analyysinsä oli ajattelematon. Eräässä kokeessa kolikkokäännös "tunnistaa" kofeiinittomuuden 1/2 oikein keskimäärin eli noin 4 heidän 8 "maistelijastaan". He tekivät 2 koetta. _Jos_ teeskentelemme, että nuo 2 olivat samat (ei yksi kuuma, yksi jäinen), niin kolikkoläppä "tunnisti" oikein keskimäärin 1/4-paria, minkä he näkivät pienessä 8-näytteessään. ei ole erikoista. Sitä voit odottaa satunnaiselta sattumalta (oletushypoteesi tai "nollahypoteesi"). Tämä tukee ajatustasi "et löydä sitä makuun". Katso kolmion testi.
Kiitos @Jerry101 selittämästä kuinka tilastollisesti epätodennäköisiä nämä tulokset ovat. Olet selittänyt hyvin siististi. Olen varma, että olen tietoinen kolmiotestistä, mutta en ole koskaan kuullut, että joku olisi kokeillut sitä tavalliseen kahviin ja kofeiinittomaan.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...