Kysymys:
Tekeekö perkolaattori "parempaa" kahvia?
Gustav Blomqvist
2017-01-16 03:24:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kuullut ystävältäni, että hän käyttää suodatinta "tavallisen" panimon sijaan. En ole koskaan käyttänyt tai juotut suodattimesta valmistettua kahvia, onko eroa? Tekeekö se parempaa kahvia?

Tämä voi olla subjektiivinen kysymys, en tiedä. Haluat vain kuulla ajatuksesi siitä.

Seitsemän vastused:
MTSan
2017-01-16 05:34:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin sinun on päätettävä, onko se parempi kuin mikään muu panimomenetelmä vai ei. Päätä kuppi maistelemalla ja kokeilemalla. (Muuten, on epäselvää, mitä tarkoitat kysymyksessäsi "tavallisella panimolla". Kokemukseni mukaan kahvin keittämiseen ei ole mitään tavallista tapaa.)

En ole suodattimien fani. Voin kuitenkin lisätä muutamia objektiivisia asioita perkolaattoreihin.

Oikeastaan ​​sinun pitäisi ymmärtää, miten se toimii ensimmäisenä askeleena. Säiliössä oleva vesi kiehuu, pääsee jauhetun kahvin läpi, tippuu jälleen astian päälle. Siksi voit hienosäätää panimoaikaa. Voit keittää lyhyen aikaa mietoa kahvia varten tai pidempää aikaa voimakkaiden kuppien valmistamiseksi. Wikipediassa on hienoja kaavioita sen toiminnasta.

  • Viimeinen kuppi on yleensä tylsää, koska suurin osa haihtuvasta mausta on höyrystynyt prosessin aikana.
  • Koska aromaattiset aineet höyrystyvät, se tuoksuu mukavasti.
  • Useimmat ihmiset panevat pidempään suodattimellaan, koska he pitävät aamulla voimakkaasta kahvin mausta. kahvi loppuu panemalla yli, jos et ole varovainen.

Saatat myös haluta nähdä vastaavia kysymyksiä tällä sivustolla kuten:

Kun päätin ostaa perculaattorin ja käyttänyt sitä 2 vuotta, olen poistanut seuraavat. 1. Kahvin vahvuutta voidaan hallita enemmän verrattuna yleisiin dip-panimoihin.2. Se kuulostaa erittäin mukavalta (ainakin minun todella, se todella sirisee) 3. Suodatin ei ole niin hyvä, joten sinun on opittava olemaan pureskelematta viimeistä bittiä. (ooh takaiskuja ... :()
Ecnerwal
2017-01-17 08:29:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos pidät siitä paremmin, se on parempi.

Jos ei, se ei ole. Mutta ilmeisesti se on ystävällesi.

Vaikka en käytä sitä tällä hetkellä (enkä omista sitä tällä hetkellä), olen asunut paikassa, jossa samanlainen percolator kuvaan oli ainoa vaihtoehto kahville, ja se oli hieno. Minulla on myös ollut suodatettua teollisen mittakaavan kahvia (30-50 kupin suodattimia), joka on melko kohtuullista (vaikka se riippuu myös käyttäjältä ja ainesosilta - olen juonut kauheaa kahvia samoista koneista.) Percolator

Tietysti, milloin ja missä vartuin, tällainen pieni suodatin oli "tavallinen kahvinkeitin" useimmissa taloissa, ja valtava oli vakiona suuremmissa kokouksissa. Luulen, että meillä oli "lasinuppi päällä, josta voit nähdä, minkä värinen kahvi oli", ominaisuus, josta tämä puuttuu. Automaattinen tippuminen tapahtui vuosia myöhemmin, ainakin alueellamme. Outot radikaalit käyttivät Chemexiä. Mutta en palannut yöpymisestä paikassa vain suodattimella ja menin ulos ostamaan sitä (käytettyjen tavaroiden liikkeissä yleinen lika, halpa, koska sukupolvi, jolla oli heidät ja ripustettu heille, kuolee pois ja heidän talonsa puhdistetaan .) Ei aivan nostalginen maku minulle.

Juon nyt ranskalaista lehdistöä, useimmat päivät. Ensi vuonna, kuka tietää?

Jim
2017-01-17 05:19:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen saanut ajatuksen siitä, että suodatetulla kahvilla on vahva retro-osa. Muistan, että perheelläni oli yksi näistä varttuessani:

Sunbeam electric percolator

Melko pirun tyylikäs, eikö olekin?

Mutta on erittäin subjektiivista, tuottaako perkolaattori hyvän kupin kahvia vai ei. Mutta mikä on todella siistiä, on se, että kohtuullisella rahalla voit ostaa upouuden lieden perkolaattorin, jonka voit kokeilla itse. Jos se kaikki tuo vain muistia, niin hyvä. Saatat jopa ajatella, ettet ole koskaan saanut parempaa kupillista kahvia. Kuppi kahvia tuoreesta, suodatetusta astiasta voi olla melko hyvä.

Luulenko, että suodatettu kahvi on parempi kuin CCD, jossa ohjaan tarkkaa jauhatuksen määrää, vettä, veden lämpötilaa ja ajanpanoa? Subjektiivisesti ei, mutta toivon, että minulla olisi kansani vanha perkolaattori!

user3910
2017-02-18 10:43:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haudutettua kahvia on täällä. Kun piristät kahvia, se erottaa &-kalkkia vedestä. Joten mitä vettä? Paras kahvi on parasta pullotettua vettä. Ellei sinulla ole makeaa vettä kaivostasi. Makuasia. Mitä olet kasvanut vedessä. Vain 50 prosentilla täällä olevista ihmisistä on sähkö. Joten kahvinkeittimet eivät ole tässä käytössä. Saat parhaan hyödyn yhden polttimen kaasuliedellä kahvin piristämiseksi, jotta lämpöä voidaan hallita. Panimoaika. Tai erityistä makua varten hyvä Mango-puu & avaa potti kiehauta sitä sitten kaada heitti puhtaan rätin suodattamaan. Tätä kevyttä savua. Tai muuta puuta.

Missä muuten täällä on?
anne
2017-07-15 04:40:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni kahvi ei voi koskaan olla liian kuuma tai liian voimakas. Percolator-kahvi on täydellinen. Olen siirtynyt tippumis- / ranskalaisesta lehdistöstä perc: n käyttämiseen ja rakastan sitä.

Selittäisitkö miksi?
Tämä on kommentti eikä vastaus. Lisäksi kahvi voidaan tehdä liian kuumaksi juomiseksi ja liian voimakasta. Käytä 10 kertaa normaalisti käyttämääsi kahvia ja arvioi sitten "liian voimakas" kommentti uudelleen.
Manjunatha
2017-07-24 07:12:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaatumalla saatu kahvi on aromaattisempaa ja maukkaampaa kuin suodatin. Minulla on 3 erilaista kahvinkeittolaitetta: suodatin, suodatin ja automaattinen tiputuskahvinkeitin, ja yksi asia pitää mielessä: ensimmäinen panimo on hyvä - laita jauhettu kahvi suodattimeen ja kaada kuumaa vettä (80-90 ° C) sen päälle. Kun se on valmistettu, älä kaada kuumaa vettä uudelleen. Näin saatu haudutus on maukkaampaa ja aromaattisempaa. Sitten perkolaattorikahvi seisoo seuraavana.

näyttää subjektiiviselta
steva
2019-01-14 09:56:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rakastan pientä ruostumattomasta keittimestä valmistettua suodatinta. Ensinnäkin monet ihmiset ostavat halpoja tiputusastioita. Kuuma vesi absorboi kyseenalaisia ​​muoviainesosia, jotka huuhtoutuvat halvan tippuvan kahvipannun säiliöstä. Ruostumaton teräs antaa sinulle puhtaan kahvin maun. Useimmat tippuvalmistajat eivät saa puolta makua kahvista, jonka perkolaattori voi saada. Puhdistin on täydellinen vahvaan kahviin. Mutta sen ei tarvitse olla liian vahva eikä sen tarvitse olla katkera. Voit tehdä siihen myös keskivahvaa kahvia. Olen ilahduttanut perheenjäseniä, jotka eivät pidä vahvasta kahvista perkolaattorini avulla. Kaikki on lämpöä ja oikea ajoitus. Perkolaattorilla voit hienosäätää makua näillä keinoilla. Paras kahvi käytettäväksi perkolaattorissa on keskipaahto, joka on valmistettu vahvalta puolelta, mutta jota ei ole keitetty liikaa.

Minusta tämä on paras menetelmä minulle.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...