Kysymys:
Kehitänkö kofeiiniriippuvuuden ohittamalla 2 päivää?
Nyantho
2015-07-03 17:21:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muutama kuukausi sitten katkaisin päivittäisen kofeiinitottumukseni, koska en halunnut herätä joka aamu jo tarvitsevani kofeiinia. Mutta minä rakastan kahvia ja rakastan buzz-kofeiinia. Joten parin viime viikon ajan olen pysynyt kurinalaisena nauttimassa kofeiinia joka kolmas päivä. Perusteluni perustuu enimmäkseen siihen, että ensimmäiset 48 tuntia peruuttamista on sen pahin osa, joten ajattelin, että odottamalla 72 tuntia voisin saada surinani muutaman kerran viikossa kehittämättä kemiallista riippuvuutta.

Onko kenelläkään mitään tieteellistä perustaa, joka voisi antaa minulle lisätietoja siitä, onko ajatteluni oikein tässä?

Teen yhden tai kahden vuoden välein 5 viikon tauon. Se toimii parhaiten minulle.
Kaksi vastused:
Eli Riekeberg
2015-07-14 10:13:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit kehittää ehdottomasti riippuvuuden . Tärkeää on muistaa, että riippuvuuteen liittyy fyysisiä ja henkisiä näkökohtia. Jos odotat sitä tarpeeksi kovasti, mikä tahansa aika voi kulua ja voit silti kaipaa sitä yhtä syvästi. Joskus syvä himo voi jopa johtaa oireisiin, joita ei pitäisi selittää kemiallisilla selityksillä [Psykosomaattiset vaikutukset].

Se riippuu suuresti myös annostuksesta. Haluat olla varma, ettet yritä kompensoida vapaapäiviäsi menemällä murskaukseen ja asettamalla itsesi suoraan espressokoneen alle, kunnes sinulla on ollut 3 päivän arvoinen! Itse asiassa tämä voi pahentaa ongelmaa, koska "päiväpäivien" ja "vapaapäivien" ero olisi niin paljon suurempi, että saatat odottaa noita päiviä samalla tavalla kuin junkie odottaa seuraavaa osumaa. droogilla on oikea idea. Yritä nähdä, onko keinoja kääntyä muissa kahvin korvikkeissa. Ehkä nautit kuumasta juomasta tai odotat sitä lyhyttä taukoa, joka kuluu sen valmistamiseen. Siitä huolimatta ihmiset eivät vain mene hyvin negatiivisen palautteen kanssa. Jos sinusta tuntuu siltä, ​​että riistät itsesi syvästi, muuta sitten lähestymistapaa. Menestystapa on löytää tapa, joka vähentää kofeiinin saantia, samalla kun et tunne ikään kuin olet menettänyt jotain.

Riippuvuus, tapa ja riippuvuus eivät ole (mielestäni) synonyymejä, minkä vuoksi kysyin riippuvuudesta vain fysiologisesta näkökulmasta. Riippuvuuteen liittyy kemiallinen panos keskushermoston palauttamiseksi normaalitilaan. Ymmärrän, että kun lääkettä käytetään tavallisesti, keskushermosto sopeutuu takaisin normaaliksi huumeiden läsnä ollessa ja että vieroitus on päinvastainen - aivot sopeutuvat normaaliksi ilman lääkettä. Tottumuksen ei tarvitse sisältää kemikaalia tai palkkiota - se on vain jotain, jonka joku tekee toisena luonteena. IMO: n sanalla "riippuvuus" ei ole todellista merkitystä.
En myöskään hakeudu korvaamaan kahvia tai jotain vähemmän kofeiinia. Palatakseni uudelleen, rakastan ** molempia ja haluan nauttia siitä kaikesta mitä se on. En kuitenkaan halua, että aivoni sopeutuvat kofeiinin läsnäoloon ja alkavat "odottaa" sitä ja antaa vieroitusoireita, kun en toimita sitä. Toistaiseksi kokeiluni on sujunut melko hyvin. Vietän kaksi päivää henkisesti kofeiinia, mutta en kärsi oireista ilman sitä. Sitten joka kolmas päivä on minulle kuin henkinen juhla! Saan paljon työtä ja nautin seurustelusta tavallista enemmän.
Loistava! Niin kauan kuin olet löytänyt jotain, joka toimii sinulle hyvin; jokainen reagoi eri tavalla, eikä ole olemassa yhtä oikeaa tapaa lähestyä sellaisia ​​asioita.
luser droog
2015-07-06 05:18:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole farmakologi, mutta olen tutkinut tätä. Kaikilla AFAIUI-lääkkeillä on mitattava puoliintumisaika kehossa komponenttikemikaalien aineenvaihdunnan vuoksi. Yleisesti ottaen on vesiliukoisia yhdisteitä, joiden puoliintumisaika on suhteellisen lyhyt (jopa muutama päivä), ja liukenemattomia yhdisteitä, joiden puoliintumisaika on yleensä paljon pidempi.

Puoliintumisaika (vain kuten radioisotooppien kohdalla) on puolen yhdisteen eliminoitavan ajan mitta. Riippuen vaikutuksen edellyttämästä kriittisestä massasta ja kulutetusta määrästä, voi kestää useita puolikkaita, ennen kuin yhdiste poistuu järjestelmästäsi .

Jos sinut vie 72 tuntia sinne, missä et tunne riippuvuutta, voi olla mahdollista vähentää sitä kontrolloimalla kofeiinin saantia, kun juot kahvia. Voisit kokeilla puolikahvia (IMO on parasta tehdä oma sekoitus, älä säästele kofeiinittomasta osasta: Kofeiinin pitäisi maksaa enemmän, koska pavun kofeiinittaminen maksaa rahaa).

Voit myös kokeilla vuorotellen kuumaa suklaata tai maustettua yrttiteetä (viimeisin suosikkini on Yogi Teas Egyptin lakritsi). Merkittävä osa voi olla kupin kuuman kahvin nauttimisen rituaalin psykologinen puoli. Kuppi kuumaa jotain voi vain tyydyttää tuon tarpeen.

Olen lukenut lisää eliminaation puoliintumisajoista ja näyttää siltä, ​​että täällä on kaksi asiaa. Kuten ehdotat, lääkkeen pienin terapeuttinen annos (ilmaistuna milligrammoina painokiloa kohti) ja kyky metabolisoida lääke. FWIW, näin jatkuvasti, että lääkkeen katsotaan olevan puhdistettu kuuden puoliintumisajan jälkeen. Minua kiinnosti todella enemmän fysiologisten vasteaikojen nopeus, erityisesti keskushermostossa olevien adenosiinireseptorien alasäätö. Se laukaisee suurimman osan kofeiinin vieroitusoireista, joita jotkut meistä kokevat.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...