Kysymys:
Mikä on espressokeitinpohjan muodon vaikutus?
hoc_age
2015-03-03 03:24:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun ostan uutta espressokahvia, huomaan, että on olemassa huimaava joukko vaihtoehtoja pohjan muodolle (ts. maahan osiin koskettavan osan muodolle). Joitakin muotoja ovat kuperat ("euro" kaarevampi kuin "amerikkalaiset"), tasaiset, aaltoilevat tai niiden hybridit - katso esimerkkejä osoitteesta Reg Barber. (Olen myös tietoinen siitä, että kahvassa on monia muotoja ja kokoja ja pohjaan erilaisia ​​ kokoja ; en kysy niistä.)

Osittain tämän viimeaikaisen kysymyksen tamppaamisen olennaisista kysymyksistä ja muiden kysymysten, jotka on merkitty (jotka koskevat enimmäkseen painetta), ajattelin, että väärinkäytön muodolla voi olla merkittävä vaikutus tulokseen.

Tässä maailmassa näyttää olevan myös melko suuri määrä henkilökohtaisia ​​mieltymyksiä tai mielipiteitä . En löydä asianmukaisia ​​vertailuja tai kokeita; parhaimmillaan löydän keskusteluja erilaisista mieltymyksistä (esim. home-barista mukaan lukien tämä kysely, coffeegeek, kahvifoorumit, barista-vaihto). Muutamia kuvioita ilmenee:

  • kaareva pohja antaa suuremman virhemarginaalin välttämään "donitsi" -vaikutusta vedestä, joka kanavoituu portafilterin kehän ympäri;
  • kaareva pohja voi tiivistää keskiosan;
  • aaltoilu on kaunis, sitä käyttävät jotkut ammattilaiset, mukaan lukien kilpailun voittaja vuonna 2009, mutta sillä ei ole todistettavaa hyötyä, ja sitä on hieman vaikeampaa puhdistaa .

Toivon, että en kannusta lahkon liekisotaa pyytämällä tätä; joten yritän kysyä mahdollisimman objektiivisesti:
Onko yhdellä peukalomuodolla objektiivista hyötyä toiselle?

Esimerkiksi, rinnakkaiset kokeet; kokenut käyttö mieltymysten ulkopuolella; ...

Kaksi vastused:
William Moore
2015-05-01 12:35:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos käytät vain kaksinkertaista (14 g) portafilter-koria, sinun on parasta käyttää 58 mm: n kuperaa peukaloa. Tämä johtuu siitä, että jos katsot koria, useimmissa tapauksissa sivut kallistuvat sisään. Siksi, jos sinulla oli tasainen 58 mm: n peukalo, puristat enemmän ulkoiseen kuin sisempään. On selvää, että tamppauksen koko kohta on puristaa maaperää tasaisesti koko kiekon läpi, joten tämä saavutettaisiin parhaiten. Jos haluat käyttää litteää peukaloa jostain syystä tässä tilanteessa, sinun on parasta käyttää 57 mm: n litteää peukaloa ja napauttaa portafilterin reunaa kolhiaksesi mahdolliset löysät alustat takaisin koriin ja kääntämällä sitten peukaloa ympäri tuottaaksesi tasainen pinta veden läpäisemiseksi.

Jos kuitenkin käytät yhtä (7 g) portafilter-koria, 58 mm: n peukalo olisi todennäköisesti liian leveä puristamaan alustaa tasaisesti, koska se ei välttämättä mene kauas tarpeeksi alas portafilter-korissa tamppaamaan sitä ollenkaan. Siksi sinun olisi parasta käyttää 57 mm: n peukaloa.

Jos käytät kolminkertaista koria, 58 mm: n kuperat säännöt soveltuvat samaan tapaan kuin kaksoiskori.

Tämä kaikki perustuu oletukseen, että kori on 58 mm. Tämä on yleisin koko, mutta muut koot kasvavat, yleensä vanhemmissa koneissa, joissa voi olla 53 mm kori. Tässä tapauksessa sovelletaan edelleen litteitä / kuperia sääntöjä, vain halkaisijaltaan pienemmällä

Induction
2016-03-24 22:47:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En koskaan käyttäisi muuta kuin litteä peukalo. Tuntuu typerältä ajatella, että kuperan lisääminen auttaisi jotenkin tasoittamaan uutostasi, kun vesi vie vähiten vastustusta. Työnnä valoa tasaisesti ja mahdollisimman yksinkertaisesti.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...